Daar sta ik dan op de luchthaven. En dan?

Iemand die voor het eerst naar New York komt kan best vooraf beslissing en even nadenken over hoe hij van de luchthaven op zijn bestemming zal geraken. Zorg er voor dat je bij aankomst in de Verenigde Staten het adres van je verblijfsplaats goed bij je hebt, dit is vaak ook nodig tijdens de securitycheck.

Subway ingangVia JFK Airport

De kans dat jou vliegtuig vanuit Europa naar John F. Kennedy Airport gaat is groot. Vanuit JFK zijn er ook de beste transport opties naar Manhattan. Zo kan je het makkelijkst de yellow cab (taxi) nemen, maar dat kost je dan wel zo’n 60 dollar (tol inbegrepen).  Alle officiële taxi’s hanteren een vaste prijs vanuit JFK Airport naar Midtown Manhattan. Vergeet niet om ongeveer 15% fooi te geven aan de taxichauffeur.

Wil je een goedkopere optie dan kan je kiezen voor één van de shuttle diensten of de Airtrain (5 dollar, eindstop Howard Beach) die je bijvoorbeeld naar Jamaica station brengt, vanwaar je verder kan per metro (2,25 dollar) of de trein naar Manhattan (ongeveer 10 dollar) of een andere deel van NYC.

Via Newark

Neem de taxi voor zo’n 80 dollar. Geen vaste prijs hier.

Via La Guardia Airport

Neem de taxi voor zo’n 30 dollar. Geen vaste prijs hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s